Restauracja Słowiańska w Słońsku wedle pomysłu i receptury Magdy Gessler
- Restauracja Słowiańska
- Aktualności
Restauracja Słowiańska Słońsk - pomysł na zmianę
Ostra niczym brzytwa, nieobliczalna, stanowcza i pewna siebie, ale jednocześnie pełna wiedzy w temacie jedzenia, potrafiąca swoimi zdolnościami kulinarnymi zachwycić największych nawet smakoszy dobrego jedzenia. O kim mowa? Oczywiście o Magdzie Gessler – kobiecie wulkan, która jest właścicielką wielu restauracji, jednocześnie też pomagając innym restauratorom odnieść w swoich restauracyjnych wościach prawdziwe sukcesy. I tak też było w przypadku Restauracji Słowiańskiej w Słońsku.
Zwykła, klasyczna restauracja, w której sos z proszku czy odgrzewane kotlety były standardem, stanowiło prawdziwe oblicze Restauracji Słowiańskiej, jaka była prowadzona w Słońsku. Brak odpowiedniej promocji, niezbyt ciekawe menu, a do tego zerowy pomysł na prowadzenie biznesu, nie przynosiły właścicielom pożądanego efektu. Padł więc pomysł, aby w swoje progi zaprosić prawdziwą diwę polskiej kuchni, kobietę z burzą loków na głowie, z językiem pełnym wyszukanych, niekoniecznie miłych słów – Magdę Gessler. I tak w 2010 roku zawitała ona do Restauracji Słowiańskiej w Słońsku, robiąc w niej prawdziwe zmiany, które z pewnością bardzo szybko przyniosły upragnione i oczekiwane efekty.
Kuchenne Rewolucje w Słońsku
Jej pojawienie się wywołało na pewno ogrom emocji. Nie obyło się bez słów krytyki, wielu przykrych słów, ale i przedstawienia pomysłu na to, jak restauracja może wyglądać i w jaki sposób może ona funkcjonować, aby odniosła sukces. Czy to się udało? Oczywiście! Od Kuchennych Rewolucji minęło już wiele lat, a Restauracja Słowiańska w Słońsku działa prężnie, każdego dnia witając przybyłych w jej progi gości.
To, co stanowiło punkt kluczowy tych rewolucji, to przede wszystkim skupienie się na produktach sezonowych, co też właściciele praktykują do dziś dnia. Po co korzystać z mrożonych produktów, jeśli każda pora roku daje dary, które w kuchni można wykorzystać na dziesiątki różnych sposobów? Latem ogrom sezonowych owoców i warzyw, jesienią cudowne w swoim smaku grzyby. Do tego ryby i dziczyzna będąca prawdziwym specjałem tego miejsca. Świeżość to kluczowy element sukcesu każdej restauracji, dlatego też w tym właśnie miejscu na menu z sezonowych produktów pełnych świeżości i doskonałego smaku, jak najbardziej można liczyć.
Przyszła, zmieniła wnętrze, podpowiedziała, co można zrobić, aby odnieść sukces. Właściciele do rad i pomysłów jak najbardziej się dostosowali i po dziś dzień, Restauracja Słowiańska może dumnie nosić na swej piersi oznakę Kuchennych Rewolucji pani Magdy Gessler.
Dlaczego warto odwiedzić Restaurację Słowiańską w Słońsku?
Sielska kraina, która swoim pięknem zaprasza do tego miejsca, nie tylko aby zjeść smaczne dania, ale żeby spędzić cudowny czas na łonie natury, w otoczeniu urokliwych terenów i zapierających dech w piersi krajobrazów. Słońsk to wieś w województwie lubuskim w powiecie sulęcińskim, która jest jednym z tych miejsc na mapie, jakie jak najbardziej warto odwiedzić i które na trasie swoich wycieczek warto uwzględnić. Tutaj czas płynie zupełnie innym torem. Tutaj można liczyć na wypoczynek, możliwość naładowania akumulatorów, odejścia choć na chwilę od codziennych problemów i trosk.
W tym wszystkim, w całej tej otoczce piękna i wyjątkowości, jest i ona – Restauracja Słowiańska Słońsk, obok której absolutnie nie można przejść obojętnie. Chcąc zyskać prawdziwą rozkosz dla podniebienia, pragnąć zachwycać się każdym kęsem spożywanego jedzenia i odbyć kulinarną podróż w nieznane, jak najbardziej Restauracja Słowiańska stanowi tutaj doskonały wybór. To, co zostało stworzone od podstaw pod czujnym okiem pani Magdy Gessler, stało się silnym fundamentem tego, co przez wiele lat było cegła po cegle budowane i z czego dziś możemy być dumni.
Restauracja Słowiańska zaprasza w swoje progi, pragnąc przedstawić swoim gościom zupełnie nowy wymiar jedzenia, zupełnie nową odsłonę smaków, jakiej jeszcze Państwo nie mieli okazji smakować…
RESTAURACJA SŁOWIAŃSKA SŁOŃSK